Hoe kies je de perfecte fotograaf voor je bruiloft?

Je bruiloft is een van de belangrijkste dagen van je leven en natuurlijk wil je daar prachtige foto’s van hebben! Maar met de enorme hoeveelheid fotografen is het lastig om te kiezen. Gebruik deze tips voor het kiezen van de perfecte huwelijksfotograaf!

Stijl

Er zijn zoveel verschillende stijlen huwelijksfotografie mogelijk: formeel, gezellig, sprookjesachtig, intiem… Je kan op het internet zoeken naar stijlen die je aanspreken. Veel huwelijksfotografen hebben een eigen website waar ze een portfolio bijhouden van de eerdere foto’s die ze gemaakt hebben. Daar kan je zien of de stijl die je in gedachten hebt overeenkomt met de stijl van de fotograaf. Met zoveel huwelijksfotografen zit er vast wel iemand bij wiens stijl jou aanspreekt.

Persoonlijke klik

De fotograaf die je uiteindelijk kiest is erbij op alle belangrijke momenten van de dag. Je kan je dus maar beter comfortabel voelen bij elkaar! Veel huwelijksfotografen bieden daarom een kennismakingsgesprek met eventueel alvast een fotoshoot erbij aan. Daar kunnen jullie elkaar leren kennen en een beeld krijgen van hoe het er op de grote dag aan toe zou gaan.

Wil je naast foto’s ook een trouwfilm, een fotoshoot speciaal voor de bruidsmeisjes of andere bijzondere dingen? Bespreek dat dan tijdig met de fotograaf. Als je weet hoe flexibel en ervaren de fotograaf hiermee is, kan je een weloverwogen keuze maken. Vraag eventueel naar voorbeelden om te zien of de fotograaf al eerder iets dergelijks heeft gedaan.

Prijzen & afspraken

Misschien niet het leukste om aan te denken, maar een huwelijksfotograaf kost geld. Spreek van tevoren duidelijk af hoeveel het gaat kosten. Buiten budget? Misschien kunnen jullie de gasten vragen om als gezamenlijk huwelijkscadeau de fotograaf te betalen.

De perfecte fotograaf gevonden? Spreek dan zo snel mogelijk met de fotograaf af, anders loop je kans dat hij of zij al een andere afspraak heeft op jullie grote dag. Fotografen kunnen al maanden van tevoren geboekt zijn, dus begin op tijd met de zoektocht. Spreek ook meteen af wat de exacte tijden en locaties zijn en eventuele bijzonderheden zoals een trouwfilm. Klaar voor de grote dag!