Hoe maak je luchtfotografie weer hip?

In de jaren tachtig was het helemaal hip die luchtfotografie, elk zichzelf respecterend bedrijf had toen wel een grote print op de muur hangen van haar kantoor of fabriek in vogelperspectief.

Tegenwoordig hangen die prints er nu verlept bij in een archief of bedrijfsmuseum, maar de behoefte om de bedrijfsinfrastructuur te profileren naar klanten en leveranciers blijft.

Om helemaal mee te zijn laat je nu met een drone filmen.

Waar moet ik op letten bij drone filmen?

Deze nieuwe luchtfotografie heeft natuurlijk ook haar eigen spelregels:

  1. zorg ervoor dat je dronebestuurder over de juiste certificatie beschikt
  2. vraag bij de locale politie na of je een drone mag vliegen, dit is verboden door de overheid
  3. let op de privacybepalingen, je mag niet zomaar iedereen filmen
  4. zorg voor voldoende beeldkwaliteit (pixels) in het beeldmateriaal

Een professioneel team kan veel van deze kopzorgen voor je wegnemen.

Wat is de meerwaarde van een drone bedrijfsfilm?

Waarom heb je een bedrijfsfilm nodig? En wat is dan eigenlijk de toegevoegde waarde van een drone bedrijfsfilm? Dat zijnveelgestelde vragen.

Of je al dan niet een bedrijfsfilm nodig hebt is een vraag die je natuurlijk zelf moet beantwoorden, maar het is natuurlijk een mooie eerste kennismaking met je bedrijf.

Zeker in deze snelle tijden is een korte video meer waard dan een presentatie of een uitgebreide tekst als je de klant een kernboodschap wil kunnen meegeven.

De echte meerwaarde van drone filmen zit in het feit dat wijde opnames gemaakt kunnen worden, heb je een groot bedrijfsterrein of een grote bedrijfshal dan kan de schaal daarvan zeer goed in de verf gezet worden door een drone bedrijfsfilm.

Ook als je producten in de vrije natuur of op wat meer afgelegen plekken gebruikt worden kan een drone filmen waar dat traditioneel niet mogelijk of zeer duur zou zijn.